Rólam

Szenvedélyesen szeretek sportolni, utazni, tanulni! Most is éppen több területen képzem magam, mert hiszem, hogy a világ annyira sokszínű és izgalmas, hogy óriási luxus lenne felfedezetlenül hagyni kincseit! Folyton keresem az újdonságokat, nem félek kilépni a komfortzónámból, egyszóval szeretem az életet. Persze velem is előfordul, hogy olyan ajándékot kapok tőle, ami nem épp kedvemre való, de hiszem, hogy mindennek megvan az oka.

Egy ilyen ajándék volt az is, amikor évekkel ezelőtt vitiligot (egy autoimmun bőrbetegséget), állapítottak meg nálam. Sokáig tartott feldolgozni, de ma már biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül kaptam ezt az élettől, hiszen ebből is, mint már annyiszor, egy új szenvedély született!

Az igazság az, hogy rengeteget kutattam a vitiligoval kapcsolatban, de folyton azzal kellett szembesülnöm, gyógyíthatatlan. Ez pánikba ejtett és tovább romlott az egészségi állapotom, így végül arra jutottam, nem lehetek a magam ellensége, csökkenteni kell a stresszt az életemben. Persze egy betegséget nem lehet a polcra feltenni és ottfelejteni…

Sportolni kezdtem, hogy kitartóbb, erősebb legyek, és ettől jobban is éreztem magam. Tiszta fejjel könnyebb volt döntést hozni: szemléletváltásra van szükségem. A következő lépés adta magát, a sport után jött az étkezés. Először kiiktattam az életemből a fehér cukrot, a glutént, a tejtermékeket, később pedig teljesen vegán (azon belül is többnyire nyers vegán) életmódra váltottam.

A mentális és fizikai állapotom is javulni kezdett és még valami változott, amire egyáltalán nem számítottam… A szakmai vélemények semmi jóval nem kecsegtettek, a tudomány mai állása szerint a gyógyulás lehetetlen, az én tüneteim mégis – ha hosszú idő után is, de – enyhülni kezdtek.

Az egészséges ételek és a mozgás beépültek a mindennapjaimba és természetessé váltak, de még mindig nem volt megoldásom a bőrápolásra.

Mélyen beleástam magam a témába, lassan minden szabadidőmet ez töltötte ki és rengeteg terméket kipróbáltam, mire megszületett a gondolat: én magam szeretném elkészíteni a bőr- és testápoló termékeket, amik megfelelnek az elvárásaimnak és illeszkednek az életmódváltásomhoz. Ez jelenti ma is a legnagyobb kihívást számomra, de mióta tudom, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés, azóta már újabb vágy is dolgozik bennem: szeretném a munkám eredményét másokkal is megosztani!

Hiszem, hogy nem elég, ha az életünknek csak egyetlen területére korlátozódik a változás, mint ahogy azt is, hogy önmagában egy termék nem képes megoldást nyújtani egy problémára. A teljes váltás hosszú távú döntés, ami hónapok, sőt, évek alatt hozza meg a várt eredményt, de az odavezető út minden percéért megéri!