AZ ALAPÍTÓRÓL

AZ ALAPÍTÓRÓL

Anita – szenvedélyes felfedező – kísérletek százai és rengeteg inspiráció nyomán alkotta meg azt a minimalista bőrápolási márkát, amely a legtisztább értékeket ötvözi: a magas minőségű és hatékonyságú organikus, finomítatlan összetevőket és a letisztult eleganciát. Így jött létre az ANITATOTH termékcsalád, amely a természet erejét és a kényeztető luxust hordozza magában – a tudatosság és az exkluzivitás találkozik benne.

Imádok sportolni, utazni, illetve új ismereteket elsajátítani – elvégre az állandó változásban lévő világunk telis-tele van olyan dolgokkal, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. A nyugalmas, csendes életmód ezért nem elég perspektíva számomra; mindig keresem az új lehetőségeket és változásokat – igaz néha előfordul, hogy a változások és a nem várt kalandok találnak ránk

2008-ban egy autoimmun bőrbetegséggel, a vitiligoval diagnosztizáltak, amely a melanin hiánya miatt fehér foltokat okozott a bőrömön. Hosszú időbe telt míg megtanultam együtt élni ezzel az állapottal, de hiszek abban, hogy minden okkal történik, és hogy ez a betegség kellett ahhoz, hogy egy új fejezetet, és egyúttal egy tudatos életformát hozzon az életembe, amelynek részévé vált a megfelelő bőrápolás is.

A diagnosztika után alapos kutatásba fogtam, majd hamar arra a következtetésre jutottam, hogy csökkentenem kell a stressz szintjét az életemben. Ismét aktívan sportolni kezdtem, hogy az állóképességemet erősítsem, amelynek végül nemcsak fizikai vetületeiben lettek jótékony hatásai, hanem szellemileg is egyaránt. Ez segített a tisztább gondolkodásban is, és fokozatosan kezdtem változtatni az életmódomon, amelynek első lépése a táplálkozásom reformálása volt. Szakítottam a fehér cukorral, a gluténnal és a tejtermékekkel – később pedig teljesen áttértem a vegán táplálkozásra.

Amellett, hogy sokkal jobban éreztem magam és a vitiligo tüneteim is elhalványodtak – amely legnagyobb csodálatomra messzemenően szembement a korábban olvasott tapasztalatokkal és a betegség vélt kezelhetetlenségével –, az aktív életmód és a teljes értékű táplálkozás fenntartása mellett még mindig nem találtam megfelelő megoldást a tudatos bőrápolásra.

Több tucat terméket próbáltam ki, mire ráébredtem, hogy magamnak is elkészíthetek egy olyan testápoló családot, amely összetételét és előállítási formáját figyelembe véve beilleszthető az életmódomba. Mindemellett ez teremtette meg a lehetőséget ahhoz is, hogy az emögött megbújó filozófiát egy misszióvá formálva más emberekkel is megoszthassam.

Bőrápolási kínálatunkban arc és testápoló termékek egyaránt megtalálhatók. Olyan termékek megalkotása volt a célom, amelyek táplálják és védik a bőrt, támogatják alapvető funkcióit. Minden formula gondosan összeválogatott finomítatlan és organikus olajokból, vajakból, kivonatokból áll. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag összetevőknek köszönhetően termékeink megerősítik a bőrt, hogy természetes szépségében tudjon tündökölni.

Az arcápolás számomra elképzelhetetlen arcolajok használata nélkül. Ezt a formulát szerintem bőrtípustól függetlenül megéri beépíteni az arcápolási rutinunkba, mert a bőrünk meghálálja a gondoskodást. Akár csak 1 csepp a kedvenc arckrémembe csepegtetve megadja azt a táplálást, amire a bőrnek szüksége van.

Imádom a Ragyogó arcolajat nappalra, mert élettel telivé teszi a bőröm, a Megújító arcolajat pedig este szoktam használni, nagyon jól regenerálja a bőröm. Esszenciális arckrémünk hihetetlenül könnyű formulájú, gyorsan felszívódik és gazdag összetételének köszönhetően hidratálja a bőrt. Testápolóink összetevőit szintén a legértékesebb organikus alapanyagokból válogattuk, ezek a természetes összetevők adják a termékek illatát is.

Formuláinkat hosszú kutatás eredményeként alkottuk meg, szeretettel fejlesztettük és tökéletesítettük, hogy a leggyengédebb kényeztetést nyújtsák a bőrnek, és támogassák egészséges működését. Mindez a tudatos táplálkozással és a rendszeres testmozgással karöltve egy olyan életmódot formál a mindennapokban, amelynek jótékony és pozitív hatásai egész életünkön át elkísérhetnek.

Hiszünk abban, hogy a tudatos táplálkozás és az egészséges bőr kéz a kézben járnak, ezért is hangsúlyozzuk azt, hogy a szépség belülről fakad – a maga összes értelmezésében. Hiszen mindaddig, amíg belülről nem támogatjuk a bőrünket, addig külső ráhatással sem érhetünk el eredményeket. Így ha már csak arra ügyelünk, hogy a vitaminokat pusztán a nyers zöldségekből és gyümölcsökből juttassuk a szervezetünkbe, vagy hogy csökkentsük az állati eredetű tápanyag bevitelt, már mérföldkőhöz érkezünk egy tudatosabb életmód felé.

Ez a filozófia vezetett a márka alappilléreihez is: a hosszútávú elköteleződésekhez, a tudatos, egészséges és fenntartható életformához, a legmagasabb minőségű alapanyagok használatához, és nem utolsó sorban ahhoz, hogy soha ne érjük be kevesebbel – de törekedjünk arra, hogy a kevesebb több egyensúlyát mindig megőrizzük.