A ‘skinimalism’ szójáték az angol ‘skin’ és ‘minimalism’ szavakból tevődik össze, a minimalista bőrápolásra utal. Egyszerű, mindössze, néhány termékből álló (minimalista) rutin megadja a bőrnek mindazt, ami az egészséges működéséhez szükséges. 

Hisszük, hogy a kevesebb több, főleg akkor, ha a bőrápolásról van szó.

Az elmúlt években megsokszorozódott a kozmetikai termékek száma a napi rutinban. Gyakran sokkal több időt és energiát fordítunk az arcbőrünkre, mégis lehetséges, hogy az tapasztaljuk, hogy a túl sok termék használata nem feltétlen hoz igazi megoldást. Sőt, akár extra frusztrációt is okozhat a sok-sok lépésből álló rutin alkalmazása vagy éppen a hetente felbukkanó, aktuális új ‘csodaszer’ vagy hatóanyag, az állandó fogyasztásra ösztönzés.

Még az is előfordulhat, hogy a megoldás helyett, csak újabb problémát okozunk a bőrünknek azzal, hogy többféle terméket használunk, amelyek együttes hatását sosem tesztelték semmilyen bőrön. Bőrünk kipirosodhat, érdessé válhat, a pórusok eltömődhetnek, megjelenhetnek pici pattanások, aknék, piros foltok.

Bőrünk egy csodálatos szerv, amely képes a regenerálódásra.

Ha nem zavarjuk meg folyton különböző termékekkel ezt a folyamatot. Ahhoz, hogy bőrünk helyre tudja állítani egészséges működését megfelelően kell ápolnunk, biztosítanunk kell hidratáltságát. A hidratálás alapvető fontosságú a bőr megjelenése, jellege, védelme, lágysága és a bőrvédelem fokozása érdekében.  A hidratálás a bőr nedvességtartalmának helyreállítását jelenti, így a bőr ragyogó, élettel-teli, rugalmas és sima lesz.

A bőrt fontos hidratáltan tartani, hogy a védőrétege erős és ép maradjon, hiszen az erős védőréteg megakadályozza a vízvesztést.  Amikor a bőr veszít nedvesség tartalmából, akkor sérülékenyebbé válik és könnyebben felléphet bőrirritáció, kipirosodhat, megjelennek az öregedés jelei, zsírosodásra hajlamos lehet, aknék alakulhatnak ki.

Mi az ANITATOTH-nál a minimalista bőrápolásban hiszünk; a bőr tisztításában és hidratálásában. Termékeinket organikus, finomítatlan alapanyagokkal készítjük, mert ezek vitamin-, ásványianyag- és antioxidáns tartalma rendkívül magas, így kivételes bőrápoló hatással rendelkeznek. 

Ha szeretnél többet megtudni a minimalista arcápolásról, olvasd el blogbejegyzésünket.

Láttad Már?

Láttad már a Best Seller szettünket, ami a különleges textúrájú Esszenciális arckrémünket is tartalmazza?