Segítünk eligazodni a szépségipar útvesztőjében!

Egy új arckrém megvásárlása előtt számos kérdés felmerülhet benned. Hogyan válasszam ki a bőrömnek megfelelő arcápoló termékeket? Hogyan alakítsam ki arcápolási rutinomat? Hogyan legyek tudatosabb az arcápolásban? Tényleg jó az a krém, aminek a hirdetése mostanában mindenhol felbukkan? A barátnőmnek olyan szép bőre van, vegyem azt, amit ő használ?

A tökéletes arcápolót kísérletezések során lehet megtalálni, azonban a naponta megjelenő új márkák és összetevők, valamint a minden eddiginél többet ígérő csodaszerek növelik a bizonytalanság érzését. Az egymásnak ellentmondó információk között nehéz kiigazodni, ráadásul ahhoz, hogy a döntés ideális legyen, nemcsak a bőrünk igényeit, hanem az arckrémek összetevőit is ismernünk kell.

A természetben minden megtalálható, amire bőrödnek szüksége van!

Az arcápolókban egyre nagyobb számban találhatók meg a növényi összetevők és ez nem meglepő. A természet egy tökéletesen megalkotott ökológiai csoda, amely teljes harmóniában működik, és minden élőlénynek biztosít mindent, amire szüksége van. Az ember által érintetlen területek tökéletes körforgásban működnek, és ahogy az évszakok változnak, úgy figyelhető meg az elmúlás és megújulás körforgása is.

A növények számos értékes tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst rejtenek, amelyek minden élőlény számára a lehető legtisztább formában érhetők el. Ebből következhetne, hogy ha egy termék növényi összetevőket tartalmaz, az minden esetben megfelelő. Ez viszont nincs így. A növényi alapanyagok értékességét a feldolgozási folyamat határozza meg.

Miért értékesebbek a finomítatlan növényi olajok?

Azért, mert kizárólag az érintetlen és feldolgozatlan – azaz finomítatlan – növényi alapanyagok tartalmazzák mindazt az értékes alkotóelemet, amire bőrödnek szüksége van. A növényi olajok a finomítási – feldolgozási – folyamat során fokozatosan veszítik el értékes tápanyag-, antioxidáns-, ásványi anyag- és vitamintartalmukat. Éppen ezért egyes kozmetikum gyártók hozzáadott hatóanyagokkal – C-vitaminnal, retinollal – próbálják pótolni a feldolgozás során keletkezett veszteségeket.

Ez a folyamat könnyen párhuzamba állítható a táplálkozással és a táplálékkiegészítő vitaminokkal. Ha minden nap megfelelő mennyiségű – vitaminban és antioxidánsban gazdag – friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, akkor nem szükséges vitaminokat szedned! Gondolj bele: nem sokkal egyszerűbb és egészségesebb vitamindúsan táplálkozni, mint „kiegészíteni a vitaminhiányos étrendet”? Nem lenne sokkal jobb olyan arcápoló termékeket használni, amiben minden értékes tápanyag és vitamin alapból megtalálható?

Miért hidratálják és táplálják kiemelkedően az organikus, finomítatlan összetevők az arcbőrödet?

Olvasd el az alábbi rövid történetet a 2 avokádóolajról!

Az egyik saját természetes élőhelyén él, a másik betelepítéssel került a környezetébe.

Az egyiket ökológiailag ellenőrzött farmon termesztik, a másikat nagyipari módon, különböző vegyszerekkel kezelik.

Az egyiket a helyi farmerek kézzel szedik le, a másikat géppel.

Mindkét avokádóból olajat készítenek.

Az egyikből hidegen sajtolással nyerik ki az olajat, a másikból vegyszerekkel és oldószerekkel, illetve 230 fokra hevítéssel.

Az egyikből kinyert olajat nevezzük finomítatlan avokádóolajnak, míg a másikat finomított avokádóolajnak hívjuk.

A különbség szemmel látható!

Azért sötétzöld a finomítatlan avokádóolaj, mert sokkal több a vitamin -, az ásványi anyag – és az antioxidáns tartalma a finomított társánál.

Mi az ANITATOTH-nál szinte kizárólag organikus és finomítatlan összetevőjű termékeket készítünk.

A saját bőrömön tapasztaltam a változást

A bőrápolás belül kezdődik. 2008-ban kialakult autoimmun bőrbetegségem (vitiligo) tünetének enyhítésére markáns változásokat vezettem be az életembe: áttértem a teljes értékű vegán és gluténmentes táplálkozásra, mert így a növényekben található értékes tápanyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat a lehető legtisztább és legteljesebb formában viszem be a szervezetembe. A tünetek fokozatosan enyhülni kezdtek.

A tudatosság az életem minden részére kihatott. A táplálkozásban követett elveket átültettem a bőrápolásra is. Kerestem a legtisztább, legérintetlenebb organikus összetevőket, így alakítottam ki bőrápolási termékpalettámat.

Megelőzés a tünet kezelés helyett.

Folyamatos odafigyelés az azonnali, de csak külső változások helyett.

Szinte kizárólag friss, vitaminokban -, ásványi anyagokban – és antioxidánsokban gazdag organikus, finomítatlan összetevőket használunk, amelyekben minden megvan, amire a bőrnek szüksége van. Ezért nem használunk semmilyen hozzáadott hatóanyagot a termékeinkhez.

Tóth Anita, az ANITATOTH alapítója és bőrápolási alapanyag felfedező

 

Minimalista bőrápolás: az átlátható bőrápolási rutin

Hisszük, hogy a szépségápolás is lehet könnyű és örömteli folyamat! Nincs szükséged megszámlálhatatlan termékre és nem szükséges sok lépcsős arcápolási rutinokat alkalmaznod! Bőröd szépsége nem a használt termékek mennyiségétől függ, hanem – a táplálkozáshoz hasonlóan – a friss, organikus és finomítatlan alapanyagok használatától, amik mindent biztosítanak bőrödnek, amitől szép, élettel teli és egészséges lesz.

Nem fogunk hetente előrukkolni újabb csodaszerekkel, hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy néhány termék használatával is megadhatod bőrödnek a megfelelő gondoskodást! Termékeinket a legnemesebb növényi alapanyagok felhasználásával, frissen készítjük el, ezért a természet változásait követve az egyes termékek színe, állaga és illata eltérhet. A lejárati idő az élő anyagok használata miatt rövidebb, ezért a lehető legfrissebb formában használjuk el, akár a piacról hazavitt zöldséget és gyümölcsöt!

Arcápolás másképp

Termékeink szinte kizárólag organikus, finomítatlan összetevőkből készülnek, amiket úgy alkottunk meg, hogy használhatod külön-külön vagy kombinálva, egymás pozitív hatásait erősítve.

Esszenciális arckrém

Légiesen könnyű, mégis gazdag és értékes. A hidratáló és regeneráló hatású arckrémet mindennapi használatra fejlesztettük ki. Magas antioxidáns tartalma révén elősegíti a bőr fiatalos megjelenését és egészséges működését.

Murumuru vaj
A murumuru vaj zsírsavösszetételével és A-vitamin tartalmával kiváló bőrpuhító. Könnyű felszívódásának köszönhetően segíti a bőr rugalmasságának helyreállítását.

Kaktuszfügeolaj
A kaktuszfügeolajnak magas az E- és K-vitamin, antioxidáns, esszenciális zsírsav és aminosav tartalma. Gyulladásgátló, valamint fokozza a sejtek regenerációját és a kollagéntermelődést.

Aloe vera
Az aloe vera segíti a bőr gyógyulását és regenerálódását, valamint nyugtatja, csillapítja az irritált bőrt.

Hatékonyságát független, akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatok igazolják. A tesztalanyok 92%-ban pozitív visszajelzést adtak:

Hidratált érzést nyújt.
Csökkenti a szárazság érzését.
Javítja a bőr kondícióját.

Továbbá a műszeres vizsgálatok alátámasztották:
A termék hidratálja a bőrt.

(A százalékok azt jelzik, hogy a tesztalanyok hány százalékban igazolták vissza az adott állítást.)

Mélyhidratáló arckrém

Egyik kulcs összetevője a Bakuchiol, amely a retinol természetes alternatívájaként késlelteti a bőröregedést, halványítja a pigmentfoltokat, egységesíti a bőrt, fokozva annak rugalmasságát. Olyan különleges finomítatlan növényi olajokat és vajakat tartalmaz, mint a Baobab, Mangó és Cacay, amelyek gazdagon táplálják az arcbőrt, hosszan tartó hidratáltságot biztosítanak, segítik a bőr megújulását és finomítják a kezdődő ráncokat.

Bakuchiol:
A bakuchiol a Psoralea corylifolia (Malájtea) leveleiből és magjából kivont, manapság igen nagy népszerűségnek örvendő öregedés késleltető összetevő. Serkenti a kollagéntermelődést, javítja a bőr szerkezetét, kisimítja a finom vonalakat és ráncokat, illetve egységesíti a bőrtónust, fokozva annak ragyogását.

Cacay olaj:
A cacay (ejtsd kahk-ai) olajat hideg sajtolással nyerik ki az Ecuador, Kolumbia, Peru, Venezuela, Brazília és az Amazonas kis részein őshonos Caryodendron fa dióiból. Az értékes olaj kimagasló öregedés késleltető hatása az antioxidáns és retinoid tartalmából fakad.

Baobab olaj:
A baobab olajat az Afrikában őshonos majomkenyérfa gyümölcsének magjából nyerik. Gazdag omega zsírsavakban, illetve A-,C-,D- , és E-vitaminban., melynek köszönhetően serkenti a kollagéntermelődést és halványítja a pigmentfoltokat és a finom vonalakat.

Hatékonyságát független, akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatok tesztalanyai igazolták:

Hidratálja a bőrt – 100%
Javítja a bőr állapotát – 100%
Hosszan tartó hidratálást biztosít – 100%
Táplált bőr érzetét kelti – 100%
Egységesíti a bőrt – 95%
Fenntartja a bőr természetes fiatalságát – 90%
Halványítja a finom vonalakat – 86%
Halványítja a pigmentfoltokat – 80 %
(A százalékok azt jelzik, hogy a tesztalanyok hány százalékban igazolták vissza az adott állítást.)

Továbbá műszeres vizsgálatok alátámasztották:
Hidratálja a bőrt
Enyhén kisímítja a bőrt, ezáltal csökkenti a finom ráncokat.

Ragyogó arcolaj

A Ragyogó arcolaj gondosan összeválogatott, finomítatlan olajok keveréke, mely könnyen felszívódó formulájának köszönhetően pillanatok alatt puha, megfelelően hidratált bőrt hagy maga után. Használatával bőrünk ragyogóan egészséges, egységes és élettel telivé válik, miközben antioxidáns tartalma késlelteti a bőröregedés jeleit, egyúttal hátráltatja a kollagén lebomlását.

Cseresznyemag olaj
A cseresznyemag olaj A- és E-vitamin tartalma mellett természetes antioxidánsokat tartalmaz. Javítja a bőr rugalmasságát, és jótékony az ekcéma tüneteinek enyhítésében is.

Csipkebogyó olaj
Rendkívül hidratáló olaj. Felel a fiatalos bőr fenntartásáért, rugalmassá teszi a bőrt, halványítja a finom vonalakat, pigmentfoltokat.

Chiamag olaj
Kiváló antioxidáns forrás. Gazdag a létfontosságú esszenciális zsírsavakat jelentő omega-3-ban és omega-6-ban.

Hatékonyságát független, akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatok igazolják. A tesztalanyok 100%-ban pozitív visszajelzést adtak:

Ragyogóvá teszi a bőrt. 100%
Fenntartja a bőr természetes fiatalságát. 100%
Revitalizálja a bőrt. 100%
Egységesíti a bőrt, halványítja a pigmentfoltokat. 100%
Kondícionálja a bőrt. 100%
Ragyogóvá, sugárzóvá teszi a bőrt. 100%
Javítja a bőr tónusát 100%

Megújító arcolaj

Tizenegy tápláló antioxidánsban, vitaminokban és értékes tápanyagokan gazdag, finomítatlan olajok és kivonatok keveréke, amely igazi organikus elixír az arcbőr számára. Összetevői táplálják, nyugtatják, regenerálják a bőrfelszínt, mindennapi használatával pedig bőrünk szinte megújul – köszönhetően a bőrgát megerősödésének és a sejtek regenerálódásának.

Argánolaj
Gyorsan beszívódik a bőrbe, nem hagy zsíros utóérzetet. Megfelelő tápanyagot nyújt a száraz, érzékeny, érett és zsíros bőrnek – csakúgy, mint a neurodermatitiszre és az ekcémára hajlamos bőrtípusnak.

Makadámdió olaj
Gondoskodik a fiatalos bőr elősegítéséről és a vérkeringés fokozásáról. Szerkezetjavító hatása miatt csökkenti a striák és hegek jeleit.

Avokádó olaj
Zsírsavakban és E-vitaminban gazdag, nagyszerű regeneráló hatású olaj, mely javítja bőr textúráját. Elősegíti a ráncok kisimulását, ezáltal egyenletesebb bőrt varázsol.

Hatékonyságát független, akkreditált laboratóriumban végzett vizsgálatok tesztalanyai igazolták:

Táplálja a bőrt. 100%
A regenerált bőr érzését biztosítja. 88%
Javítja a bőr védőrétegét. 84%
A hosszantartó hidratált bőr érzését nyújtja. 96%

(A százalékok azt jelzik, hogy a tesztalanyok hány százalékban igazolták vissza az adott állítást.)

Továbbá műszeres vizsgálatok alátámasztották:
A termék megerősíti a bőr a természetes hidro-lipid védőrétegét.

Ajánlatok

Termékeink szinte kizárólag organikus, finomítatlan összetevőkből készülnek, amiket úgy alkottunk meg, hogy használhatod külön-külön vagy kombinálva, egymás pozitív hatásait erősítve.

Esszenciális szett

Esszenciális szett

Válaszd ezt a szettet, ha szeretnéd megtapasztalni az Esszenciális arckrém minden előnyét; -hidratált, regenerált bőrt eredményez, elősegíti a bőr fiatalos megjelenését és egészséges működését- és variáld kedvedre arcolajainkkal. Nappalra próbáld ki a Ragyogó arcolajjal az üdébb arcbőrért, éjszakára pedig a Megújító arcolajjal a simább és extrán táplált arcbőrért.

A szett tartalma:
50 ml Esszenciális arckrém
3 ml Ragyogó arcolaj
3 ml Megújító arcolaj

19.900 Ft

Mélyhidratáló szett

Válaszd ezt a szettet, ha szeretnéd megtapasztalni a Mélyhidratáló arckrém minden előnyét; hidratált, táplált bőr, egységesebb, simább bőrkép és variáld kedvedre arcolajainkkal. Nappalra próbáld ki a Ragyogó arcolajjal az üdébb arcbőrért, éjszakára pedig a Megújító arcolajjal a simább és extrán táplált arcbőrért.

A szett tartalma:
50 ml Mélyhidratáló arckrém
3 ml Ragyogó arcolaj
3 ml Megújító arcolaj

24.900 Ft

Esszenciális arckrém

Légiesen könnyű, mégis gazdag és értékes. Narancsvirágvíz, kaktuszfüge olaj és murumuru vaj hozzáadásával álmodtuk meg ezt az egyszerre tápláló, mégis pihekönnyű hidratáló és regeneráló hatású arckrémet, amely magas antioxidáns tartalma révén elősegíti a bőr fiatalos megjelenését és egészséges működését.

50 ml

18.900 Ft

Mélyhidratáló arckrém

Gazdagon tápláló textúráját a benne található különleges organikus, finomítatlan olajok és vajak keveréke adja. Különleges összetevője a Bakuchiol, amely a retinol természetes alternatívájaként késlelteti a bőröregedést, halványítja a pigmentfoltokat, egységesíti a bőrt, fokozva annak rugalmasságát.

50 ml

23.900 Ft

Ragyogó arcolaj

Könnyen felszívódó formulájának köszönhetően pillanatok alatt puha, megfelelően hidratált bőrt hagy maga után. Használatával bőrünk ragyogóan egészségessé, egységessé és élettel telivé válik, miközben antioxidáns tartalma késlelteti a bőröregedés jeleit, egyúttal hátráltatja a kollagén lebomlását.

30 ml

23.900 Ft

Megújító arcolaj

Összetevői táplálják, nyugtatják, regenerálják a bőrfelszínt. Mindennapi használatával pedig a bőrgát megerősödésének és a sejtek regenerálódásának köszönhetően bőrünk szinte megújul.

30 ml

25.900 Ft

Superfruit gyengéd arctisztító

Alapos, mégis gyengéd tisztítás – a szupergyümölcsök erejével. A megfelelő arcápolás az alapos tisztításnál kezdődik – bőrtípustól és bőrproblámától függetlenül. A Superfruit Gyengéd arctisztítónk formulájának köszönhetően egy lépésben garantálja a dupla tisztítás előnyeit, így hatékonyan felkészítheted bőröd az arcápolási rutinod következő lépéseihez.

150 ml

6.900 Ft