Argán olaj

Argánolaj

Argania Spinosa Kernel Oil* - Marokkó

A marokkói berberek már évezredek óta használják többek között test- és hajápolásra, ezért is nevezik Marokkó folyékony aranyának. Az argánolajat az argánfa terméséből nyerik. Ugyanúgy lassan szívódik fel és kissé zsíros érzetet hagy, akárcsak a gránátalmamag-olaj, de legalább annyira hatásos is. Száraz, érzékeny, érett, neurodermatiszes, gyulladásra vagy ekcémára hajlamos bőrre egyaránt ajánlott. Megszünteti a pikkelysömört, hatékonyan harcol a terhességi csíkok ellen. Szabályozza a faggyútermelést.

*organikus, finomítatlan

Baobab

Baobabolaj

Adansonia Digitata Oil* - Afrika (Száhil-öv)

A baobab Afrikában, Madagaszkáron, Ausztráliában és Arábiában őshonos fa, melynek szinte minden része értékes vagy hatásáért vagy ízéért, így már az ókortól kezdve széles körben használják étkezési célra, valamint a hagyományos orvoslásban és a szépségápolásban is. A baobabolajat a gyümölcsmagokból vonják ki. Hihetetlenül gazdag tápanyagokban. Mindhárom omega zsírsav megtalálható benne, valamint néhány ritka zsírsav is és számos vitamin: többek között A-, C-, D-, E- és K-vitamin is. Ennek köszönhetően támogatja a bőr kollagéntermelését, mellyel segít az öregedés korai jeleinek leküzdésében. Közismert gyulladáscsökkentő hatása. Mivel könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy eltömítené a pórusokat vagy zsíros maradványokat hagyna maga után, minden bőrtípusra kiválóan alkalmas, a bőrt széppé és simává teszi.

*organikus, finomítatlan

Cseresznye

Cseresznyemagolaj

Prunus Avium Seed Oil*

A cseresznyét mindenki ismeri, de azt már kevesebben tudják, hogy magjából milyen értékes olaj nyerhető. A cseresznyemag olaja hidegen sajtolt olaj. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy gyorsan felszívódik, nem tömíti el a pórusokat. Gazdag A-vitaminban és antioxidánsokban, magas a linolsavtartalma, fényvédő hatású. Érett, száraz, érzékeny bőrre ajánlott. Hatásos a ráncok kialakulása, pikkelysömör és ekcéma ellen is. Táplál és hidratál. Rugalmassá teszi a bőrt.

*organikus

Csipkebogyó

Csipkebogyóolaj

Rosa Canina Fruit Oil* - Európa, Ázsia

A csipkebogyó a vadrózsa gyümölcse, amit a rózsa hagy maga után, miután elvirágzott és lehullajtotta szirmait. Ennek magjaiból nyerik ki hidegen sajtolással a csipkebogyóolajat. Természetes A- és C-vitamin-tartalma által stimulálja a kollagéntermelést, javítja a bőr nedvességtartalmát, ezáltal csökkenti a ráncokat és a finom vonalakat. Szuper könnyű, nem hagy zsíros nyomot. Nyugtatja a hegek környékét, egyenletessé teszi a bőrfelszínt. E-, D-vitamint és B-karotint is tartalmaz. Ezek mindegyike antioxidáns, amely segít a szabad gyökök elleni küzdelemben. Esszenciális zsírsavakban gazdag, de különösen olaj-, palmitin-, linolén- és gamma linolénsavban.

*organikus

Fekete retek

Feketeretek-kivonat

Raphanus Sativus Var. Niger

Természetes tartósítószer, mely antimikrobiális hatású. A retekkivonat egy semleges illatú vizes oldat, melyet krémek, tejek és más kozmetikai termékek tartósítására használnak. Széles spektrumú baktérium és gombaellenes hatású tartósító, ami minimum 3 hónapos eltarthatóságot biztosít megfelelő (pl. airless technológia) csomagolás esetén. Fő hatóanyaga hidratáló hatású.

Pomegranates

Gránátalmamagolaj

Punica Granatum Seed Oil* - Földközi-tenger térsége

A gránátalmacserje, azaz a Punica Granatum természetes körülmények között főleg Iránban, Észak-Indiában a Himalájában, Kínában, az USA-ban és a mediterrán régiókban található meg, de az egész világon termesztik jótékony hatásai miatt. A magokból hideg sajtolással előállított aranysárga olaj egyedülálló tulajdonságokkal bír. Nehezen szívódik fel, zsíros érzetet hagy maga után, cserébe képes mélyen behatolni a szövetekbe. Megoldást nyújt a legtöbb bőrtípusra, de különösen ajánlott száraz, érett, vagy irritált bőrre. Gyulladáscsökkentő. Antioxidáns és regeneráló hatása van. Fokozza az érett bőr rugalmasságát, növeli vízmegtartó és regenerációs képességét. Hegesít és enyhén mikrobaölő.

*organikus, szűz

Jojoba

Jojobaolaj

Simmondsia Chinensis Oil* - Arizona, Kalifornia, Mexikó

A jojobaolajat a jojobacserje magjából préselik, mely Arizonában, Kaliforniában és Mexikóban őshonos. E-vitaminban gazdag, de található benne B-vitamin, cink és szelén is. Táplál, hidratál és lágyítja a bőrt. Gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzést, nem tömíti el a pórusokat. Egyedülálló abban, hogy a többi növényi olajjal ellentétben nagyon hasonlít a bőrmirigyeink által termelt faggyúra, melynek jelentős szerepe van bőrünk védelmében. A legtöbb tisztító kozmetikum ugyanis nem csak a szennyeződést, de bőrünk védőrétegét is eltávolítja használatkor, így az könnyebben kiszárad. A jojobaolaj ezzel szemben segít megőrizni bőrünk saját hidratáltságát, így az puha és rugalmas marad. A száraz, vízhiányos bőrre különösen jó hatással van. Emellett enyhíti a gyulladásokat, ekcémát, pikkelysömört, szabályozza a faggyútermelést.

*organikus

Kakaóvaj

Kakaóvaj

Theobroma Cacao Butter* - Dél-Amerika

A kókuszolaj után a másik csodás tulajdonságokkal felruházott alapanyag. Tény, hogy tele van vitaminokkal: A-, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitamin is található benne. Magas zsírsavtartalma miatt könnyen behatol a bőrbe és órákig hidratált érzést nyújt. Bármilyen típusú bőr szívesen veszi a vele való találkozást, de különösen ajánlott száraz, érett bőr és striák esetén. Tápláló és keringést serkentő hatása ragyogást és puhaságot kölcsönöz a bőrnek. Hatékonyan harcol az öregedés jelei ellen. Fenntartja a bőr optimális pH értékét.

*organikus, finomítatlan

Kókusz

Kókuszolaj

Cocos Nucifera Oil* - Fülöp-szigetek

Sokan az olajok királynőjének gondolják, ugyanakkor nem csodaszer, bár valóban bír némi szupererővel. Kellemes illata mellett hidratáló, tápláló és bőrpuhító hatása van. Könnyen és gyorsan felszívódik, de nem hatol mélyen a bőrbe. Száraz, vízhiányos, repedezett vagy hámló bőrre is ajánlott. Enyhén gyulladáscsökkentő, napégés és bőrpír kezelésére is hatásos kiegészítő megoldás.

*organikus, szűz

Makadámdió

Makadámdióolaj

Macadamia Ternifolia Seed Oil* - Észak-Ausztrália

Az örökzöld makadámdiófa Észak-Ausztrália területeiről származik. Termését, melyből az olajat nyerik, ausztrál mogyoróként is ismerik. A makadámia magjai A1-, B1-, B2-vitaminokat, nikotinsavat és esszenciális elemeket, például kalciumot, vasat, foszfort, magnéziumot és káliumot tartalmaznak. A makadámiaolaj könnyen és mélyen felszívódik, nem hagy zsíros érzetet. Minden bőrtípus kedveli, jó hatással van az érzékeny, vegyes vagy zsíros bőrtípusokra is, de a száraz bőr igazi csodatevője. Szerkezetjavító és bőrpuhító hatása miatt különösen ajánlott striák, hegek esetén. Gátolja a bőr öregedését, serkenti a vérkeringést. Fényvédő hatású.

*organikus, finomítatlan

Málnamagolaj

Málnamagolaj

Rubus Idaeus Seed Oil*

A tiszta málnamagolaj szintén kivételesen magas arányban tartalmaz E- és A-vitamint, Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat. Könnyen felszívódó olaj, ami száraz érzetet hagy és a pórusokat nem tömíti el. Minden bőrtípus barátja. Kivételes gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, baktérium- és vírusölő, kifejezetten jó hatással van az ekcémás vagy erősen irritált bőrre. Természetes napvédő: a benne található karotinoidok gátolják az UV-károsodást és stimulálják a sejtek javítását. Hatékonyan hidratálja a bőrt, javítja rugalmasságát. Ellagsavat is tartalmaz, mely csökkenti a kollagén pusztulását, míg a fitoszterolok elősegítik a kollagéntermelést, ami egészségesebb, fiatalabb kinézetű bőrt eredményez.

*organikus

Rozmaring

Rozmaringkivonat

Rosmarinus Officinalis Leaf Oil

A rozmaring legérdekesebb egészségügyi előnyei közé tartozik hangulatjavító hatása, de emellett bizonyítottan csökkenti a gyulladást, fájdalmat, stimulálja a keringést, méregtelenít, megvédi a testet a bakteriális fertőzések ellen, megakadályozza az idő előtti öregedést. Az ókori görögök, rómaiak, egyiptomiak és a héberek által szentnek tartott rozmaring (Rosmarinus officinalis) sokkal több, mint egy aromás növény, amely jó a burgonyára és a sült bárányra. Ez az egyik legerősebb hatású gyógynövény és illóolaj a bolygón.

Sheavaj

Sheavaj

Butyrospermum Parkii Butter* - Afrika

A sheavaj a sheafa diójából kinyert olaj, melynek évezredes hagyományai vannak a szépségápolásban. Maga Kleopátra is előszeretettel használta a ránk maradt mondák szerint. Könnyen felszívódik a bőrbe, gazdag A- és E-vitaminban. Bőrpuhító, hidratáló és kiváló napvédő tulajdonságokkal rendelkezik.

*organikus, finomítatlan

Szőlőmagolaj

Szőlőmagolaj

Vitis Vinifera Seed Oil*- Földközi-tenger, Közép-Ázsia

A szőlő a világ egyik legkedveltebb gyümölcse, de jellemzően csak húsát fogyasztjuk, a magját kidobjuk, pedig szakértők szerint a magok a gyümölcs legértékesebb részei. A szőlőmagolaj az érett szemek (jellemzően borszőlő) magvaiból készül. E-vitamin tartalma különösen magas, de A-, B- és C-vitamin is található benne. Többszörösen telítetlen, antioxidánsokban gazdag olaj. Gyorsan és mélyen felszívódik, zsíros érzetet nem hagy, a pórusokat nem tömíti el. Minden bőrtípusra alkalmazható, vegyes, zsíros és száraz bőrre egyaránt ajánlott. Hidratál, vitamintartalmának köszönhetően táplál, regenerál és szerkezetjavító hatása is van. Linolsav tartalma akár 70%-nál is több lehet, ami hasznos pattanások, dermatitis, allergiás reakciók, atópiás ekcéma és száraz, viszkető bőr kezelésében. Védi a bőrt az UV-sugárzástól.

*organikus, szűz