A természet titkos fegyverei – A baobab olaj

A baobab olaj az ‘Élet fájából’ nyert olaj…hát kell ennél több? Vajon csak egy hangzatos név és a hozzá fűződő, titokzatos történetek teszik ennyire különlegessé, vagy valóban olyan rendkívüli a majomkenyérfa és annak gyümölcsmagjából préselt olaj, a baobab olaj?

Az egyik mítosz szerint az első majomkenyérfa egy aprócska tó mellett nőtt. Ahogy telt az idő, egyre és egyre nagyobb lett, elkezdte észlelni a körülötte lévő többi fát. Voltak, amelyek hosszúak és kecsesek voltak, míg másokat gyönyörű, színes virágok díszítettek. Voltak olyanok is, amelyeken hatalmas levelek nőttek. Egy napon, a majomkenyérfa észrevette tükörképét a tóban és kétségbeesett azon, amit látott: nagy, vastag törzse volt, amit egy ráncos, elefántbőrre emlékeztető fakéreg takart, apró levelekkel és sápadt virágokkal.

A majomkenyérfa mérgesen a Teremtőhöz fordult: “Miért lettem én ilyen csúnya? Miért nem lehetek olyan szép és elegáns, mint a pálmafa? Miért nem lehetnek nekem is szép, színes virágaim?”

Addig folytatta ezt, míg a Teremtő megunta a majomkenyérfa folyamatos elégedetlenségét, fogta, kitépte a földből, és hogy elhallgattassa, fejjel lefelé ültette vissza. Így attól a naptól kezdve a majomkenyérfa nem látta többet a tükörképét, a panaszáradat pedig végérvényesen megszűnt. Szépen, csendben éldegél azóta, és hogy visszanyerje a Teremtő kegyeit, az egyik leghasznosabb fa vált belőle a földön.

Mi, amikor a testápolónkba is belecsempésztük a baobab olajat, csakis a tényekre hagyatkoztunk, de a legenda vége azért közel áll a valósághoz – valóban a Föld egyik legértékesebb fája vált a majomkenyérfából.

A növény akár többezer évig is boldogan éldegél; szupergyümölcsnek nevezett, tápanyagokban rendkívül gazdag gyümölcse pedig tökéletes táplálék az állatok számára. Mindhárom omega zsírsavat tartalmazza, ami elengedhetetlen az egészséges bőr fenntartásához. Ezen felül A-, C-, D-, E- és F-vitaminokkal van tele.

Mi mindent tud egyszerre?

HIDRATÁL – az egyik legcsodásabb bőrlágyító, bőrpuhító. Könnyen és azonnal felszívódik a bőrbe anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, vagy zsíros érzést hagyna maga után

VÉD – megóvja a bőrt az időjárási körülmények hatásaitól

MEGÚJÍT – elősegíti a bőrsejtek megújulását, helyreállítja a bőr rugalmasságát, segít megelőzni az idő előtti ráncok kialakulását

GYÓGYÍT – segíti a hegek, sebek, striák gyógyulását, a szövetek regenerálódását, nyugtató, leégésre, hámló, ekcémás bőrre is használható

ANTIOXIDÁNS – a majomkenyérfa gyümölcse az egyik antioxidánsokban leggazdagabb gyümölcs a világon, rendkívül magas C-vitamin tartalommal, így segít hatástalanítani a káros szabadgyököket

GYULLADÁSGÁTLÓ – a gyulladást és a bőrpírt is hatékonyan csökkenti.

Ezek azért elég meggyőző érvek, ugye? Szerintem is. ????

Láttad Már?

Láttad már a Best Seller szettünket, ami a különleges textúrájú Esszenciális arckrémünket is tartalmazza?