Az arcolajok más termékekhez nem hasonlítható jó tulajdonságaik

Az arcolajok Magyarországon is egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Nem csoda, számtalan olyan jótékony hatásuk van, amik miatt egyre több nő arcápolási rutinjában nélkülözhetetlenek. Mi is hiszünk bennük, ezért májusban legújabb arcápolási termékcsaládunkban mutattuk be a Megújító és Ragyogó arcolajunkat.

Miért kedvelik egyre többen és milyen más termékhez nem hasonlító jó tulajdonságuk van? A következő bejegyzésünkben eláruljuk.

Miből áll az arcolaj?

Az arcolaj tartalmazhat: esszenciális olajokat, azaz illóolajokat, növényi olajokat és kivonatokat.

Egy jól összeválogatott keverék látványos változást eredményezhet a bőrön, köszönhetően a növényi olajok antioxidáns, antimikrobiális (fertőtlenítő) és gyulladáscsökkentő hatásának. Továbbá segít fenntartani a bőr egyensúlyát és erősíti annak védőrétegét.

Finomítatlan olajok előnyei a finomítottakkal szemben

A kereskedelemben kapható olajokat különböző finomítási eljárásoknak vetik alá annak érdekében, hogy színtelenítsék és/vagy szagtalanítsák azokat. Leggyakrabban magas hőmérsékleten vagy vegyszerrel kezelik. Ezt az eljárást elsősorban a kozmetikai ipar igényli azért, hogy az olajokat úgy tudják felhasználni, hogy azok nem befolyásolják késztermékeik illatát és megjelenését. Arról azonban kevés szó esik, hogy ezen eljárások következtében az olajok értékes tartalma sérül, minőségük romlik.

A növényi olajok legmegfelelőbb előállítási módja a vegyszer és hőmentes hidegen sajtolás, amellyel az olajok értékes tápanyag és zsírsav tartalma megmarad.

Mi mindig arra törekszünk, hogy finomítatlan olajokkal gazdagítsuk termékeinket a maximális hatékonyság érdekében, nem mellesleg imádjuk az értékes olajok természetes színét és illatát, amelyeket úgy igyekszünk komponálni, hogy csodás illatú és megjelenésű végterméket kapjunk.

Milyen típusú bőrre, milyen korban érdemes használni az arcolajat?

Az arcolajok minden típusú bőr számára megfelelő ápolást nyújtanak, mivel képesek enyhíteni a bőr szárazságát és vízhiányát, miközben gazdagon táplálnak és regenerálnak.

Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy olajos, zsíros bőrre nem ajánlott. Bizonyos olajok képesek kiegyensúlyozni, minimalizálni a faggyú, olaj termelődést, ezért olajos és zsíros bőrűek is használhatják, arcbőrük hálás lesz érte.

Gyulladt, pattanásos bőr számára is enyhítést nyújthat egy omega zsírsavakban gazdag nyugtató arcolaj.

Az arcolajok kiválóan ápolják a fiatal és érett bőrt is. A kor előrehaladtával bőrünk kevesebb olajat termel, így gyorsabban kiszárad, növelve a ráncok megjelenését. Az értékes olajok növelik a bőr vízmegtartó képességét, amelynek köszönhetően arcbőrünk teltté válik.

A növényi olajok antioxidáns tartalmuknál fogva fokozzák a kollagén termelődést, a rugalmasságot és finomítják a ráncokat.

Ahhoz, hogy bőrünk egészségét és megjelenését megőrizzük, már fiatalon is elkezdhetjük a tudatos bőrápolást, ehhez kiváló választás az arcolaj, mivel a bennük található értékes tartalommal felvehetjük a harcot az öregedés ellen.

Mikor érdemes arcolajokat használni?        

Ahhoz, hogy a bőr egészségesen működjön, megfelelő hidratálása és ápolása az év minden napján fontos.

Télen a hideg, száraz levegő és szél könnyedén kiszáríthatja bőrünket, gyengítve ezáltal a védőrétegét. Az arcolajok gazdagon táplálják a bőrt, erősítik a védőrétegét, valamint fokozzák a hidratáltságot.

Nyáron a meleg levegő, a sós vagy klóros víz, valamint a felerősödött UV sugárzás befolyásolja negatívan bőrünk állapotát. Egyes arcolajok segítik enyhíteni az UV károsodott bőrt, halványítják a pigmentfoltokat, egységesítik az arctónust, valamint antioxidáns tartalmuknál fogva képesek felvenni a harcot a káros szabadgyökökkel szemben.

Az arcolaj hatása és a transzepidermális vízvesztés

Az arcolajokban található növényi olajok olyan fontos alkotóelemeket tartalmaznak, mint a vitaminok, zsírsavak, amelyek egy része saját jótékony hatásaikon felül antioxidáns hatással is rendelkeznek. Az antioxidánsok korlátozzák a szabadgyökök keletkezését, így lassítják a bőr öregedési folyamatát, fenntartva a fiatalságát és egészségét.

Olyan nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat is tartalmaznak (omega-6 és omega-3), amelyeket a test nem tud előállítani, így ezeket nekünk kell a szervezetünkbe, bőrre juttatni. Ezek a zsírsavak a bőr alapvető építőelemeiként szolgálnak. Sima, egyenletesebb, fiatalabb megjelenésű és egészségesebb arcbőrt eredményeznek kortól és bőrtípustól függetlenül.

Az egyes olajokban található értékes vitaminok, mint pl. C-, és A-vitamin halványítják a pigmentfoltokat, élénkítik és egységesítik a bőrt, serkentik a kollagén termelődését.
Amikor a víz áthalad az epidermiszen (hámrétegen) és elpárolog a bőr felszínéről, akkor azt transzepidermális vízveszteségnek nevezzük (TEWL-Trans epidermal water loss).

Ezt a folyamatot bőrünk természetesen szabályozza, viszont egyes tényezők, mint az alacsony páratartalom vagy nem megfelelő kozmetikumok – amelyek szárítják a bőrt – károsíthatják a bőrgátat, befolyásolva a víz párolgásának mértékét. Ha a bőr túl sok vizet veszít, akkor szárazzá, fakóvá és ráncossá válik. Ha víztartalmának egyensúlyát kiegyenlítjük, akkor csökkenthetjük a párolgás mértékét.

Tipp: A hidratálókrémet az arcolaj tökéletesen kiegészíti, mert a hidratálókrémből származó nedvességet az arcolaj a bőrbe zárja, erősíti a védőréteget és csökkenti a vízvesztést.

Hogyan használd az arcolajat?

Kombináld:
Azért (is) szeretjük az arcolajat, mert könnyen kombinálható az arckrémmel. Cseppents annyi csepp arcolajat krémedhez, amennyire bőrödnek éppen szüksége van, így teljeskörűen tudod hidratálni, táplálni, ápolni.

Használd arcápolási rutinod befejező lépéseként:
Arctisztítást és hidratálást követően, arcápolási rutinod utolsó lépéseként használj arcolajat, így a nedvességet a bőrödbe zárod.

Bőröd száraz foltjaira:
Ha száraz foltokkal küzdesz, használd célzottan az arcolajokat bőröd regenerálására, akár naponta többször is.

Szívesen kipróbálnád?

Ha kedvet kaptál az arcolajokhoz, próbáld ki olajkeverékeinket! Ragyogó arcolajunk tökéletesen egységesíti és élettel telivé varázsolja bőrödet, míg Megújító arcolajunk gazdagon táplálja és regenerálja a bőröd. Esszenciális szettünkben lehetőséged nyílik mindkét keverék kipróbálására.