Bakuchiol – egy különleges növényi összetevő a fiatalos bőr megőrzéséért

Mielőtt bemutatjuk a Bakuchiol fantasztikus tulajdonságait ejtsünk pár szót a retinolokról.

A retinolok* (retinol, retinal, retinolsav) A-vitamin származékok. Bizonyítottan az egyik leghatásosabb anti-aging összetevők, gyulladt bőrfelületen is alkalmazhatók, ezért a szépségápolásban nagy népszerűségnek örvendenek. Negatívumuk viszont, hogy bőrirritációt és bőrszárazságot okozhatnak.

* A helyes megnevezés a retionoidok, ám a köznyelvben a retinolok kifejezés terjedt el. Cikkünkben ezért ezt használjuk.

Mi az a Bakuchiol?

A Bakuchiol egy természetes vegán összetevő, amelyet a babchi, másnéven malájtea magvaiból és leveleiből vonnak ki. A kínai és indiai orvoslásban gyakran használt növény, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.

Miért jobb a Bakuchiol, mint a retinolok?

A Bakuchiol bőrre gyakorolt jótékony hatása bizonyítottan megegyezik a retinolokéval, de azokkal ellentétben nem okoz bőrirritációt és nem szárítja a bőrt. Használata bárki számára ajánlott, a napi bőrápolási rutinban is.

Milyen hatása van a Bakuchiolnak?

Erős antioxidáns hatással rendelkezik: Az antioxidánsok képesek felvenni a harcot a káros szabadgyökökkel szemben úgy, hogy korlátozzák a keletkezésüket. Ezáltal a bőr fiatalos és egészséges marad.

Csökkenti a finomvonalakat: A Bakuchiol a retinolokhoz hasonlóan fokozza a bőr kollagéntermelődését, ezért a bőr feltöltődik, a ráncok kisimulnak.

Egységesíti a bőrt: Képes halványítani a pigmentfoltokat, kiegyenlítve a bőrtónust.

Felgyorsítja a bőrsejtek regenerálódását: Szabályozza a bőrsejtek osztódását, felgyorsítja a bőrsejtek megújulását, így a bőrfelszín simává válik.

Nyugtatja a bőrt: Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása révén kiválóan alkalmazható pattanásos bőrfelületen.

Bakuchiol az ANITATOTH Mélyhidratáló arckrémben

A Bakuchiol pozitív hatásairól szóló kutatási eredmények rendkívül meggyőzők, emiatt felkeltette az érdeklődésünket és a termékfejlesztések során kísérletezni kezdtünk vele. Amikor megálmodtuk Mélyhidratáló arckrémünket, egyértelmű volt, hogy a Bakuchiol lesz az egyik kulcsösszetevője.

Olyan arckrémet akartunk készíteni, amely gazdagon táplál és hidratál, képes késleltetni a bőr öregedését, feltölti a finomvonalakat és ráncokat, valamint egységesíti a bőrtónust. Erre a Bakuchiol tökéletes megoldásnak bizonyult.

A Bakuchiol mellé olyan finomítatlan olajokat és vajakat válogattunk, mint a Cacay olaj, Baobab olaj és Mangóvaj. Ezek kimagaslóan sok A-vitamint tartalmaznak, így egymást kiegészítve, együttesen ápolják és fiatalon tartják a bőrt.

Az általunk használt Bakuchiol 99%-os tisztaságú és a gyártó által ajánlott legmagasabb mennyiségben, 1%-ban tartalmazza a Mélyhidratáló arckrémünk. Így fejti ki maximálisan jótékony és pozitív hatásait az arcbőrre.

Láttad Már?

Láttad már a különleges Best Seller szettünket, amely a Glamour Glammies díjnyertes Superfruit Gyengéd arctiszítónkat is tartalmazza?