Egy álomból valóság

Az én történetem 2008-ban kezdődött. Jöttek a szokásos dolgok: stressz, nem megfelelő táplálkozás és helytelen életmód. Az eredménye: egy autoimmun bőrbetegség, a vitiligo. Váltanom kellett. Váltani akartam! Így indult az Anita Toth Organic Products története.

A változás első körben a táplálkozást érintette: a tejtermékek és a glutén teljes kiiktatásával áttértem egy egészségesebb életmódra; majd elkezdtem sportolni, ami segített a stressz levezetésében is. Mindezzel egyidejűleg rájöttem, hogy a bőröm állapotát csak úgy tudom befolyásolni, ha pontosan tudom, mit is csinálok vele.

Akkor először néztem utána, vajon milyen anyagokat kenek nap mint nap az arcomra, testemre… Mi minden van a testápolómban, fogkrémemben, arckrémemben, vagy a sminkemben?! Rövid mérlegelés után mindent lecseréltem otthon és beleástam magam a témába; elkezdtem komolyan foglalkozni a bőröm egészségével. Akkoriban itthon még nem igazán lehetett kapni olyan krémeket, amelyek beilleszthetőek voltak az életmódomba, így külföldről rendeltem minőségi kozmetikumokat – de rájöttem, a luxus külső néha kicsit sem luxus belsőt takar. Szép, csillog és ráadásként méregdrága, közben pedig tele van szintetikus tartósítószerrel, adalékanyaggal, és persze egyéb felesleges finomított összetevőkkel.

Ekkor született meg bennem a gondolat: miért ne csinálhatnám meg magamnak?! Méghozzá nem is akármilyet! Olyat, ami mind külsőre, mind belsőre megugorja azt a nagyon magasra tett lécet, amit magam elé állítottam. Azt, amiből semmilyen formában nem voltam hajlandó engedni.

Felvettem a kapcsolatot egy formatervező csapattal, közben pedig egy gyógyszerész ismerősömmel elkezdtük mélyen beleásni magunkat a szappan- és kencekészítés fortélyaiba, illetve a természetgyógyászatba. Szerettem volna valami olyat alkotni, ami a külsejével is azt sugározza, ami a belsejében van – különleges és kiemelkedő.

Mivel mi, magyar nők is egyre egészségtudatosabban élünk, divatját élik az ehhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások. Rengeteg natúr jelzővel ellátott krém közül választhat, aki szeretne, közben viszont még mindig kevesen néznek utána, mitől lesz egy kozmetikum igazán egészséges és hatékony.

Más akartam lenni, mint a többiek. A sheavaj, kakaóvaj, kókuszolaj, vagy argánolaj fantasztikus alapanyagok, de manapság már a legtöbb bolt polcain megtalálhatjuk őket. Én viszont nem mindennapit, hanem rendkívülit szerettem volna. Olyan finomítatlan alapanyagokat kerestem, amelyekről szinte még nem is hallottak itthon, de Európában sem számítanak átlagosnak. Így találtam rá például a baobab olajra.

Amikor először a kezemben fogtam a kész termékeinket, elmondhatatlanul boldog érzés volt. Alig vártam, hogy megmutathassam a világnak: EZ AZ! Hát eljött végre ez a nap, útjára indul az ANITATOTH Organic Products!

Fontos viszont hangsúlyoznom, hogy nem hiszek a csodákban, így a csodaszerekben sem. Ezért is gondolom a mai napig azt, hogy testünk  és bőrünk egészségének a legfontosabb a megfelelő táplálkozás – ezért váltottam én is vegán életmódra, több, mint 1 évvel ezelőtt. De igenis vagyunk annyira különlegesek, hogy mindenből a legjobbat érdemeljük, mégpedig anélkül, hogy bármiben is meg kellene alkudnunk. Ezt én sem tettem és a jövőben sem fogom!