Reggeli készülődés

Csörög az óra. Lenyomom. Pihennem kell még 10 percet. Ahh, megint csörög. Sietnem kell, el fogok késni. Gyors kávé, anélkül nem térek magamhoz. Reggeli? Kizárt, nincs idő rá. Amúgy sem vagyok éhes. Zuhany, smink, kapkodva öltözés és már kint is vagyok az ajtón. Még csak most indult, de máris káoszba fulladt a nap. Ez a reggel is pont olyan, mint a többi…

Ismerősen hangzik? Azt hiszem, a legtöbb ember így kezdi az átlag napjait. Alapvetően az emberek többsége nincs jóban a reggelekkel. Pedig mennyi mindent meghatároz, hogy indul a nap.

Én szeretem a reggelt. Számomra a reggel mindig egy új lehetőség, egy új kezdet. Az órám ugyan nincs fix időpontra beállítva, ettől függetlenül nagyon is tudatosan, korán indítom a napjaimat, annak függvényében, hogy milyen mozgást terveztem az adott napra, vagy mikor fejeztem be előző nap az edzést. Futás, edzőterem, MMA, jóga vagy nyújtás. Mindet nagyon szeretem, váltogatva pedig bele sem fárad az ember. A reggel pedig máris kap egy energiával teli löketet.

Nagyon fontos alapszabály, hogy reggeli nélkül nem indulhat a napom, úgyhogy edzés előtt mindenképp eszem valamit. Ráérősebb reggeleken, ha több időm van, felkelés után beáztatom a zabkását, hogy mire elkészülök, kiázzon a vízben és jól megpuhuljon. Isteni reggeliket lehet csinálni belőle. Emellett szeretek juiceokat, gyümölcs- és zöldségleveket inni, amihez csak összeturmixolok minden finom és egészséges dolgot, amit találok otthon.

Sokaknak ezzel szemben viszont az a normális, hogy reggeli nélkül vágnak neki a napnak. Esetleg egy gyors kávé vagy valami előre csomagolt péksütemény. Ez szerintem nagy hiba, hiszen szakemberek szerint az energiaszükségletünk 20-30 százalékát a reggeliből fedezi szervezetünk, így nagyon nem mindegy, hogy éhezve, esetleg egy ‘jó’ cukorfröccsel, vagy csupa fontos táplálékkal feltankolva vágunk neki a napnak.

Már csak egy frissítő zuhany és harcra kész is vagyok. Imádom a 100% Pure termékeit, kedvencem az eukaliptuszos és a vérnarancsos tusfürdőjük. Fürdés után pedig elmaradhatatlan a testápoló, amiért a bőröm igazán hálás: egészséges, sugárzó és puha.

Nagyon sokan kérdezik tőlem, miket teszek az arcomra, milyen csodaszérumot, vagy ránctalanítót használok? Mi a titkom? A helyzet az, hogy egyrészt figyelek az arctisztításra, jelenleg egy saját fejlesztéssel kísérletezek, ami tiszta sheavajból, kakaóvajból és egyéb természetes finomságokból áll, másrészt pedig a testápolónkat kenem az arcomra is. Igen, jól olvastad, a testápolót. Igaz, ezt nem javasolnám bármilyen testápoló esetében, de mivel tudom, hogy a miénkben mi van, ráadásul az nagyon jó a bőrömnek, ezért nincs is szükségem semmi másra.

Ha valahol meg kell jelennem, vagy csak kedvem van hozzá, akkor egy kis arcpirosítót, szempillaspirált és ajakírt szoktam használni, de hacsak nincs fotózás, én meg is állok ennyi sminknél. Miért is kellene elrejtőzni egy álarc mögé? Szeretem magamat, szeretem a testemet és azt hiszem bármilyen közhelyesen is hangzik, a harmónia igenis kisugárzik az arcodra.

Útra kész is vagyok! Egy utolsó pozitív üzenet? Ha nehezen indul a reggel, ne csüggedj. Mindannyiunkkal előfordul néha. Állj meg egy percre, hunyd be a szemed és gondolj valami szép dologra, ami az adott napon várhat rád.

Mély lélegzet és indulás!

Fotók: Unsplash