Útmutató a szép bőrhöz II. rész

Életmódunk hatásai bőrünk állapotára

Arcápolás, mozgás, relaxáció és alvás. Táplálkozási szokásainkon felül mindennapi életmódunk és arcápolási rutinunk is nagy hatással van bőrünk állapotára. Ezen tényezők együttes gondos odafigyelésével tudjuk arcbőrünk egészségét és állapotát pozitív irányba befolyásolni. Próbáld ki életmód tanácsainkat és lásd a változást magadon.

Alakítsd ki bőrápolási rutinodat!

Ápold bőröd rendszeresen minden reggel és este. Az alap bőrápolási rutin bőröd hatékony, de kíméletes lemosásából, hidratálókrém és fényvédő használatából áll. Próbálj olyan termékeket választani, amelyek káros és „vitatott” összetevőktől mentesek. Az ANITATOTH márka finomítatlan olajokból és vajakból álló termékei tökéletes hidratálást és ápolást biztosítanak nap mint nap. A mindennapi bőrápolás – mivel segít megelőzni a bőr állapotának romlását – kiemelten fontos, még akkor is, ha látszólag nincs rá szükséged. Ha célod az, hogy a bőröd sokáig letisztult, egészséges és fiatalos legyen, akkor minden nap szánj időt ápolására.

Használj fényvédőt minden nap

A bőr öregedésének 80%-ért a napsugárzás a felelős, ezért a megfelelő fényvédelem minden évszakban fontos. Fényvédő termékek használatával segítheted fenntartani bőröd fiatalságát és egészségét. Ha pigmentfoltosodásra hajlamos bőröd van, akkor célszerű egész évben 50-es faktorszámú fényvédőt használnod. Ha normál bőröd van, akkor csak nyáron használj 50-es, az év többi szakaszában pedig 30-as faktorszámú terméket.

Mozogj, izzadj minden nap legalább 1 órát

A rendszeres mozgás, például az erőteljes gyaloglás, futás, kerékpározás és úszás fokozza testünk nyirokfolyadék keringését. A nyirokrendszer olyan szervekből és szövetekből áll, amelyek fehérvérsejteket termelnek, szállítanak és tárolnak. A fehérvérsejtek az ún. „immunitás” sejtek, harcolnak a betegségek és a fertőzések ellen. A szükséges tápanyagok és az oxigén a nyirokfolyadék keringése következtében tudnak a sejtekhez jutni. Ha a nyirokrendszer megfelelően működik, szervezetünk egészséges, bőrünk pedig szép lesz. A rossz keringés nemcsak fakó és élettelen bőrt eredményezhet, hanem pattanások kialakulását és az arcvérerek kitágulását is okozhatja.

A testmozgás okozta izzadás segít méregteleníteni szervezetünket. Az izzadás következtében szervezetünk képes felvenni a harcot a káros baktériumokkal szemben azáltal, hogy a kellemetlen mikróbákat eltávolítja a bőr felszínéről. Természetesen a mozgást és izzadást követően szükséges bőrünk megfelelő tisztítása és ápolása is.

Csökkentsd a stresszt

A stresszes életmód szervezetünk egészsége mellett bőrünk szépségére is hatással van. A növekvő stressz többek között alvászavart és emésztési problémákat okozhat, ami már rövid távon is képes bőrünk állapotát negatívan befolyásolni. A stressz csökkenti szervezetünk kollagén termelését, amely által a bőr idő előtti öregedését eredményezheti. A stresszhormonként termelődő kortizol csökkenti a hiarulonsav termelődését, amely bőrünk hidratálásáért felel. Bőröd szépsége érdekében fordíts figyelmet a stressz csökkentésére. Szánj időt a pihenésre és relaxációra, hisz segít csökkenteni a stresszt. Hatásos lehet a meleg fürdő, légzőgyakorlatok, pihentető zene hallgatása. Valamint az önbizalom, önszeretet, önbecsülés és az elfogadás elősegíti a nyugodt érzéseket és elnyomja a stresszt.

Az alvás és az egészséges bőr kapcsolata

Bőrünk egész nap ki van téve a különböző negatív környezeti tényezőknek és emiatt keményen dolgozik azért, hogy a negatív hatásoktól megvédjen. A hosszú, nyugodt, pihentető alvás azért kiemelten fontos, mert ekkor tud bőrünk helyreállni és regenerálódni. Éjszaka a bőr mikrokeringése felgyorsul és az oxigén könnyebben bejut a sejtekbe, arcbőrünk jobban áteresztő és melegebb is lesz, így fogékonyabbá válik a különböző bőrápolási termékekre.

Éjszaka más hormonok aktiválódnak szervezetünkben, mint nappal, ezáltal növekszik a melatonin szint és aktiválódik a növekedési hormon is. A melatonin hormon az alvási ciklus irányításáért felel, fokozza a fáradtság érzését, továbbá segíti bőrünk helyreállítását. A növekedési hormon a sejtek regenerációjának felgyorsításában játszik szerepet. Bőröd egészsége érdekében aludj naponta 7-9 órát.*

*egy felnőtt ember számára az ideális alvási idő 7-9 óra.

Láttad Már?

Láttad már a különleges Best Seller szettünket, amely a Glamour Glammies díjnyertes Superfruit Gyengéd arctiszítónkat is tartalmazza?