SKINIMALIZMUS – a minimalista arcápolás

Érezted már, hogy a bőrápolás számodra megterhelő vagy egyenesen frusztrációt okozó folyamat? Az 5-10 lépéses rutinod, és az a rengeteg arcápolási termék, amibe eddig invesztáltál nem okoz javulást vagy igazi áttörést? Nem vagy egyedül! A túlzó, és nem elég hatékony bőrápolásra, valamint túlfogyasztásra kínál megoldást a skinimalizmus.
A skinimalizmus (angolul skinimalism: ’skin’ és ’minimalism’ szavakból tevődik össze) a minimalista bőrápolást jelenti: az egyszerű, mégis hatékony bőrápolási módot. A minimalista bőrápolás lényege, hogy csupán néhány lépésből és termékből álló rutint alkalmaz, amely magas minőségű, hatékony és természetes összetevőket tartalmaz. Ezek a minimalista termékek képesek helyreállítani és fenntartani a bőr természetes egyensúlyát és működését.

Miért válaszd a minimalista rutint?

Az utóbbi évtizedben a bőrápolási kozmetikumok terén hatalmas robbanás következett be, amelynek eredményeként az 5-10 lépéses rutin is megszokottá vált. Ám sajnos a túlbonyolított termékrétegezés nem minden esetben hozza a várt eredményt. Sokszor az is előfordul, hogy különféle márkák termékeit használjuk, amelyek együttes hatását sosem tesztelték, így könnyen előfordulhat, hogy túl hámlasztjuk, irritáljuk a bőrt. A bőr kiszárad, húzódik, kipirosodik, megjelenhetnek pattanások, fénytelen, fakó lehet. Sokszor ezek a hatások nem azonnal jelentkeznek, hanem fokozatosan válik a bőr egyre gyengébbé. 

Ez azért történik, mert a túltisztítás, a túlzott hámlasztás és a különböző aktív, agresszív összetevők túlzott használata irritálhatja a bőrt és gyengítheti a bőrgátat. Pedig az erős és egészséges bőrgát, a bőr legkülső rétege létfontosságú a bőr egészsége szempontjából, mivel megakadályozza a transzepidermális vízvesztést. A bőrgát az első védelmi vonalunk az olyan külső agresszorokkal szemben, mint az UV-sugárzás, a környezetszennyezés, az allergének és a baktériumok.

 

A skinimalizmus, a minimalista bőrápolás előnyei:

 1. Időt spórolsz – a bőrápolási rutin lépéseinek jelentős csökkentésével időt spórolsz meg.
 2. Egyszerű, könnyen követhető rutint tudsz fenntartani, amelyet könnyen be lehet illeszteni a mindennapokba.
 3. Frusztrációmentes – nem kell folyamatosan kísérletezned a legújabb “csodatermékekkel”, hiszen nem hagyod, hogy a marketing által irányított bőrápolási irányzatok befolyásoljanak.
 4. Minőségi bőrápolási termékekbe fektetsz, így pénzt spórolhatsz, hiszen csupán néhány szuper termékre lesz szükséged.

Hogyan alkalmazd a skinimalizmus elvét a bőrápolás során?

Ha minimalizmusra törekszel a bőrápolásban, akkor az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy csökkentsd a bőrápolási rutinod frusztráló lépéseit, miközben maximálisan gondoskodsz a bőrödről:

 1. Csökkentsd a termékek számát! – Az első lépés a skinimalizmus felé vezető úton az, hogy kevesebb terméket használj. Törekedj arra, hogy csak azokat a termékeket használd, amelyek valóban szükségesek a bőröd számára. A legfontosabb lépések: a tisztítás, a megfelelő hidratálás és a védelem.
 2. Erősítsd bőröd védőrétegét! – Ahhoz, hogy bőrünk helyre tudja állítani egészséges működését, megfelelően kell ápolnunk és biztosítanunk kell hidratáltságát. A hidratálás alapvető fontosságú a ragyogó, élettel-teli, rugalmas és sima bőr eléréséhez, valamint a bőr nedvességtartalmának fenntartásához, hiszen amikor a bőr veszít nedvességtartalmából, akkor sérülékenyebbé válik és könnyebben felléphet bőrirritáció, kipirosodhat, megjelennek a ráncok, zsírosodásra hajlamos lehet, aknék alakulhatnak ki. 
 3. Hagyd a bőröd „fellélegezni”! – Néha nem árt egy kicsit hátralépni, és egy kis szünetet tartani a rengeteg különféle kozmetikumok használatával, hogy megismerd a bőröd valódi, természetes jellemzőit. Ha már rendelkezel a megfelelő ismeretekkel a bőrödről, akkor célzottan tudod kezelésbe venni a bőrproblémáid.
 4. Figyelj oda a bőröd reakcióira! – Ha minimalista módon szeretnéd ápolni a bőröd, akkor fontos, hogy figyeld a bőröd reakcióit a különböző termékek használata során. Ha egy termék irritációt okoz, valószínűleg nem a legmegfelelőbb választás a számodra.
 5. Válaszd a természetes összetevőket! – A skinimalizmus alapja az egyszerűség és a természetesség. Válassz olyan termékeket, amelyek természetes összetevőkből tevődnek össze, és amelyek nem tartalmaznak felesleges kemikáliákat vagy mesterséges színező- és illatanyagokat.
 6. Alkalmazd ‘a kevesebb-több’ elvét! Ne használj több terméket, mint amennyi valóban szükséges, de azok legyenek gondosan összeállított, magas minőségű, természetes és többfunkciós termékek. 
 7. Gondolj a környezetre is! – A skinimalizmus azt is jelenti, hogy kevesebb hulladékot termelsz. Válassz olyan termékeket, amelyek újrahasznosítható csomagolásban vannak!
 

Az egyszerűség és a természetesség – ezek a skinimalizmus alapelvei. Ha szeretnéd minimalista módon ápolni a bőröd, akkor törekedj arra, hogy csökkentsd a termékek számát, válassz multifunkcionális termékeket, és figyelj oda bőröd reakcióira.

 

Minimalista bőrápolási rutin az ANITATOTH-tal:

Alapelvünk, ‘a kevesebb-több’ megjelenik a termékeink, sőt az arcápolási rutinunk kialakítása során is. Idén tavasztól elérhetővé vált a Minimalista Arcápolási szett, amely biztosítja a bőr egészséges működését, és csupán 3 egyszerű lépésből áll: 

1. lépés: Tisztítás

2. lépés: Hidratálás

3. lépés: Extra gondoskodás

1. lépés: Tisztítás

A minimalista rutin kialakítása során válassz olyan terméket, amelyet több funkciót is ellát. A Superfruit Gyengéd arctisztító innovatív formulája révén egy lépésben biztosítja a dupla tisztítást. Az arctisztító közvetlenül a felvitelt követően olajos-géles állagú, amely hatékonyan feloldja a szennyeződéseket, a sminket és a napvédő krémet. A  2. fázisban, amikor a termék vízzel érintkezik, tejszerűvé válik, és enyhén habzó, gyengéd formulája révén eltávolítja a makacs szennyeződéseket is.

A Superfruit Gyengéd arctisztítóban található papaya és ananász enzimek segítik a sejtek megújulását, míg a finomítatlan olajok, mint a chaulmoogra, buriti és pequi feszesítik és egyenletes tónusúvá varázsolják a bőrt.

 

 

2. lépés: Hidratálás

Azt már tudod, hogy milyen fontos a hidratálás, hiszen ezzel tudod biztosítani a bőröd egészséges működését. Az Esszenciális arckrém kivételes hidratálást nyújt a bőrnek, így minden bőrtípusra használható. Az esszenciális zsírsavakban, aminosavakban és vitaminokban gazdag finomítatlan növényi olajok és vajak erősítik a bőrgátat és fokozzák a sejtek regenerálódását, valamint elősegítik a bőr fiatalos megjelenését és az egészséges működését.

 

3. lépés: Extra gondoskodás

Bőröd igényének megfelelően egyénileg kiegészítheted minimalista rutinodat a Minimalista Arcápolási szettben található mini arcolajokkal. 

Figyeld meg, a bőrödnek mire van éppen szüksége ma reggel? Kissé fakó, fénytelen? Egy-két pigmentfolttal küzdesz? Akkor cseppents néhányat a Ragyogó arcolajból és élvezd, hogy a bőröd és a kedved is sugárzóvá válik! 

Vagy úgy látod, hogy bőröd ma éppen szárazabb volt, és extra táplálásra szorul? Vagy talán felborulhatott az egyensúlya, hiszen zsírosabb a megszokottnál? Egy két pattanás is megjelent? Akkor segítsd a helyreállítást a Megújító arcolaj tápláló cseppjeivel, és élvezd az ellenállhatatlanul puha bőrt, mikor másnap felébredsz!

Összefoglalva, a skinimalizmus a minimalista bőrápolásra való törekvés, melynek alapja az egyszerű, de rendkívül hatékony arcápolási rutin kialakítása – a  lehető legkevesebb termék használata, a magas minőségű, természetes összetevők előnyben részesítése. A skinimalizmus egy olyan megközelítés, amely lehetővé teszi a bőr egészségének helyreállítását és megőrzését, valamint minimalizálja a felesleges termék használat okozta problémákat.

Láttad Már?

Láttad már a Best Seller szettünket, ami a különleges textúrájú Esszenciális arckrémünket is tartalmazza?